Столичният общински съвет отложи заседанието си за 25 януари. Днес градският

...
Столичният общински съвет отложи заседанието си за 25 януари. Днес градският
Коментари Харесай

Столичният общински съвет отложи заседанието си за 25 януари

Столичният общински съвет отсрочи съвещанието си за 25 януари. Днес градският парламент на София трябваше да заседава за следващ път в опит да избере ръководител. Още през вчерашния ден, обаче, стана ясно, че няма единодушие по тематиката и съвещанието ще бъде отсрочено.

Очакваше се да се обсъдят два разновидността за това по какъв начин да проработи градският парламент. И двата са краткотрайни. Единият е постъпило от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ и „ Спаси София “ предложение за ротационно председателство в границите на 1 година. А вторият е обсъжданата още от преди Нова година концепция за
краткотраен ръководител до гласуването на бюджета на общината.
Втората опция към този момент беше препоръчана от ПП-ДБ и „ Спаси София “ и не събра задоволително поддръжка в Общинския съвет. Няколко дни по-късно Вили Лилков от „ Синя София “ и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация излязоха със същото предложение.

От мнения преди съвещанието стана ясно, че
скоро може да не се излезе от комплицираната политическа обстановка в София.
Според Борис Бонев „ Спаси София “ няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ за ръководството на столицата. Пред Българска национална телевизия водачът на „ Спаси София “ съобщи, че „ фантазията на Бойко Борисов и ГЕРБ е да разцепи „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и да изкара неговата партия от обединението, която завоюва локалните избори предходната година.
Българска социалистическа партия не би се присъединила в общо ръководство
с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “). Тази твърда поръчка направи Ваня Григорова, с което стана янос, че най-вероятно на съвещанието ще се гласоподава единствено следващото отсрочване на избора.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР